Biatlete Kuzmina oppermachtig in Oberhof

heywoodu

Biatlete Anastasia Kuzmina heeft de eerste World Cup-wedstrijd van 2018 gewonnen. In het Duitse Oberhof was de Slowaakse, dit seizoen weer helemaal terug aan de top, een klasse apart op de sprint - 7,5 kilometer met één keer liggend en één keer staand schieten.

Kuzmina maakte één foutje bij het liggend schieten, maar bleef in staande positie foutloos. Op de langlaufski's was de regerend tweevoudig olympisch kampioene op de sprint duidelijk de sterkste en het handjevol dames dat enigszins in de buurt kon blijven liet ook missers noteren op de schietbaan.

De Finse Kaisa Mäkäräinen wist de schade nog het meest beperkt te houden, maar met één misser en een achterstand van 35 seconden was het gat behoorlijk groot. Veronika Vitkova uit Tsjechië gaf veertig seconden toe en pakte de derde plek, zeven tellen voor de Duitse Franziska Hildebrand.

Laura Dahlmeier, de Duitse favoriete en goed voor vijf keer goud op het WK van vorig seizoen, was nog niet helemaal fit. Gecombineerd met twee schietfouten bracht het haar niet verder dan de dertiende plek.