Østberg wint in Tour de Ski, Weng valt in eindsprint

heywoodu

Langlaufster Ingvild Flugstad Østberg heeft donderdag de vijfde etappe van de Tour de Ski gewonnen. In het Duitse Oberstdorf stond voor de dames een wedstrijd over tien kilometer vrije stijl op het programma, dit keer met massastart.

Vooraf viel enigszins te verwachten dat vooral Østberg en haar Noorse landgenote Heidi Weng, de nummers één en twee in het algemeen klassement, er relatief vroeg vandoor zouden gaan. Dat gebeurde echter niet en het hele veld bleef vrijwel de hele wedstrijd bij elkaar, waarbij slechts mondjesmaat wat dames de groep moesten laten gaan.

Het resulteerde erin dat ruim twintig langlaufsters zich in de laatste kilometer op konden maken voor de eindsprint, maar daarin was wel duidelijk dat Østberg en Weng de boventoon voerden. De twee kwamen nek-aan-nek het rechte stuk op, maar Weng ging plotseling onderuit en moest genoegen nemen met plek elf. Østberg won en behield zo de leiding in het klassement, landgenote Maiken Caspersen Falle werd tweede, voor de Finse Krista Pärmäkoski.

De wedstrijd bij de vrouwen, met vanaf 15:00 de eindsprint (Bron: YouTube)