Cologna neemt leiding Tour de Ski over voor eigen publiek

heywoodu

Langlaufer Dario Cologna heeft de derde etappe van de Tour de Ski gewonnen. De Zwitser was voor eigen publiek in het immer fraaie Lenzerheide de beste op de vijftien kilometer achtervolging in vrije stijl. 

De startvolgorde en de onderlinge afstanden waren gebaseerd op de stand in het algemeen klassement na twee etappes, waardoor Cologna een seconde na de Russische leider Sergey Ustiugov vertrok. Ustiugov en Cologna trokken even samen op, maar de Zwitser opende al snel de aanval en loste zijn concurrent. Cologna kwam uiteindelijk ruim zeventien seconden voor Ustiugov over de finish als winnaar, terwijl de jonge Rus Alexander Bolshunov zijn derde plek verstevigde.

Alex Harvey, specialist in de vrije stijl, rukte van plek negen op naar de vierde stek, terwijl de Fransman Maurice Manificat - eveneens een echte specialist - de snelste was op de ski's en van de 24e plek naar plaats tien kwam.

Bij de vrouwen veranderde niks aan de volgorde van de top-3. Ingvild Flugstad Østberg vertrok als eerste en kwam tien kilometer later als eerste over de streep, een kleine halve minuut voor landgenote Heidi Weng. De Amerikaanse Jessica Diggins hield haar derde stek vast, Krista Pärmäkoski uit Finland steeg van de achtste naar de vierde plek. De Oostenrijkse Terese Stadlober was de snelste op de dag en steeg van de 29e naar de twaalfde plaats.

De Tour de Ski verhuist nu naar Oberstdorf in Duitsland, waar woensdag etappe vier - een sprint in klassieke stijl - gehouden wordt.