Rotterdammer met vuurwapen aangehouden

Monique Verlind (DJMO)

Een waarschuwingsschot en de inzet van een politiehond waren in de nacht van zaterdag op zondag nodig om een 42-jarige Rotterdammer onder controle te krijgen en aan te houden. De man had een vuurwapen in zijn hand en thuis bij hem lag nog een vuurwapen met munitie. Hij kon rond 01:00 uur worden overmeesterd op de Stadionweg. 

Een agent, die op dat moment niet in dienst was, zag de verdachte lopen met in zijn ene hand een blik bier en zijn andere hand een vuurwapen. Direct waarschuwde hij zijn collega’s die naar de Stadionweg gingen. Ze wilden met een speciale vuurwapenprocedure de verdachte aanhouden.

In eerste instantie reageerde de 42-jarige hier niet op. Hierop loste de politie een waarschuwingsschot en bracht een politiehond de man onder controle door hem in zijn been te bijten. Later in de woning van de 42-jarige vond de politie nog een wapen. De recherche gaat verder met het onderzoek.

BGTV
De agenten maakten bij de aanhouding gebruik van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). Daarbij bestaat de kans dat indien een verdachte de aanwijzingen van de agenten niet opvolgt, een agent zich genoodzaakt ziet zijn vuurwapen te gebruiken.

De video hieronder is ter illustratie van de 'benaderingstechniek gevaarlijke verdachten'.