Manchester City sluit 2017 af met puntenverlies

Redactie

Er is een einde gekomen aan reeks overwinning van Manchester City. Na negentien overwinning speelde de ploeg zondag gelijk tegen Crystal Palace.

Manchester City had het zondagmiddag lastig tegen Crystal Palace. De laagvlieger zakte terug op de eigen helft, zoals veel tegenstanders van Manchester City dit seizoen doen. Maar tegen de voorgaande tegenstanders wist Manchester City alsnog veel te creëren, en dat was zondag niet het geval.

Crystal Palace begon met Timothy Fosu-Mensah, Jaïro Riedewald en Patrick van Aanholt in de basis en met de Nederlanders hield de ploeg goed stand. Crystal Palace vocht voor iedere meter en kon Manchester City redelijk ver van de goal houden.

Het grootste gevaar kwam de eerste helft van Sergio Agüero, die al vroeg als vervanger van de geblesseerd geraakte Gabriël Jesus in het veld was gekomen. De aanvaller dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal via Riedewald op de paal.

Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Manchester City beschikte over het balbezit, Crystal Palace zakte in. Hierdoor konden de bezoekers amper uitgespeelde mogelijkheden creëren. Toch had Manchester City op voorsprong kunnen komen. Kevin De Bruyne kreeg twee keer ruimte om uit te halen, maar twee keer kon Hennessey redding brengen.

Hierdoor leek het bij 0-0 te blijven, maar in de slotfase kreeg Crystal Palace een opgelegde mogelijkheid om drie punten over te houden aan het duel. Wilfried Zaha ging gemakkelijk naar de grond in het strafschopgebied, waardoor Crystal Palace in de 91ste minuut een penalty kreeg. Milivojevic ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Ederson. Hierdoor bleef het alsnog bij 0-0.