UFC 219: Nurmagomedov onnavolgbaar

Floris_Stempel

Na veertien maanden keerde Khabib Nurmagomedov weer terug in de octagon. Zaterdagnacht in Las Vegas maakte de Rus duidelijk dat de lichtgewichtdivisie er weer een topkandidaat bij heeft, nadat hij de ijzersterke Braziliaan Edson Barboza gedurende drie ronden vernietigde.

Barboza wist eigenlijk al halverwege de eerste ronde dat het voor hem over was. Nurmagomedov kwam lekker aggressief uit z'n hoek en Barboza was niet bij machte om de ijzersterke Rus op afstand te houden. Toen beide vechters eenmaal op de grond waren beland, begon de pijnlijke afstraffing van Barboza pas goed.

Ellebogen, upper-cuts en hammer fists landden genadeloos op de weerloze Barboza, wiens kans op een overwinning al in de eerste ronde voorbij leek. Na het luiden van de bel voor het einde van deze eerste ronde, bleef Barboza dan ook nog enkele seconden nadenken over dit onverwacht grote krachtsverschil, terwijl Nurmagomedov trots naar zijn hoek marcheerde.

De tweede ronde verliep niet veel anders, maar in de derde ronde kon Barboza nog wat energie terugvinden en wist Nurmagomedov met een aantal mooie trappen te raken. Maar het venijn was uit de aanvallen gehaald door de feilloze tactiek van de Rus waarna hij Barboza weer willoos naar de grond sleepte. Na afloop waren alle juryleden het dan ook eens dat Nurmagomedov ongeslagen blijft na zijn vijfentwintigste professionele MMA-gevecht en een interim titelgevecht met Tony Ferguson of titelgevecht met Conor McGregor komt nu wel heel dichtbij.

'Ik denk niet aan die twee sukkels. Ik denk alleen maar aan mijzelf,' begon Nurmagomedov bescheiden aan het interview na afloop van het gevecht. 'Als de UFC aan mij vraagt tegen wie ik wil vechten, zeg ik Tony Ferguson. Hij is nu tienmaal ongeslagen en ik vijfentwintigmaal. Ik ben gedurende mijn hele carrière nog nooit verslagen. En McGregor, ik denk dat dat nog wel lang zal duren. Hij heeft nu zoveel geld. Hij moet dat eerst gaan uitgeven voordat we hem weer in de octagon gaan terugzien.'

Overige uitslagen UFC 219:
Cristiane “Cyborg” Justino verslaat Holly Holm na jurybesluit (49-46, 48-47 x2)
Khabib Nurmagomedov verslaat Edson Barboza na jurybesluit (30-25 x2, 30-24)
Dan Hooker verslaat Marc Diakiese na opgave door verwurging (guillotine choke) in ronde 3.
Carla Esparza verslaat Cynthia Calvillo na jurybesluit (29-28 x3)
Neil Magny verslaat Carlos Condit na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Michal Oleksiejczuk verslaat Khalil Rountree na jurybesluit (30-27 x3)
Myles Jury verslaat Rick Glenn na jurybesluit (30-27 x3)
Omari Akhmedov vs. Marvin Vettori eindigde onbeslist (28-28 x2, 29-28)
Matheus Nicolau verslaat Louis Smolka na jurybesluit (30-26 x2, 30-25)
Tim Elliott verslaat Mark De La Rosa na opgave door verwurging (anaconda choke) in ronde 2.