Klopp heeft geen idee over contractduur Van Dijk

Redactie

Jürgen Klopp tast in het duister over de contractduur van Virgil van Dijk, die zich op 1 januari speler van Liverpool mag noemen.

Liverpool neemt de centrale verdediger voor 84,5 miljoen euro over van Southampton. De club heeft tot dusver geen medelingen gedaan over de lengte van zijn contract. Van Dijk zag zijn nieuwe club zaterdagmiddag vanaf de tribune met 2-1 winnen van Leicester City.

"Het is niet zo belangrijk, ik weet niet hoe lang het contract zal zijn", vertelt Klopp in gesprek met de BBC. "Mijn gok is misschien vijf of zes jaar? Ik weet het niet, maar we hebben alle tijd om te praten."

De 0-1 van Jamie Vardy werd gemaakt na een defensieve fout van Joël Matip. Klopp weigert echter te stellen dat de komst van Van Dijk ervoor moet zorgen dat zijn al aanwezige verdedigers zenuwachtig worden.

"Kijk, dat is een onderdeel van het profvoetbal. De echt goede spelers zullen altijd met de andere spelers concurreren voor een plek en dat zal je altijd helpen. We kunnen het seizoen niet ingaan met twee centrale verdedigers en zeggen: 'er gebeurt hopelijk niets'. De derde is logisch en als je een vierde hebt is het nog beter."

"Geen enkele speler hoort een heel seizoen te spelen en een club als Liverpool moet reageren op een situatie waarin een paar van de spelers misschien niet op hun topniveau zitten of geblesseerd zijn. Dat is wat we gedaan hebben."