Shiffrin weer veruit de beste op slalom

heywoodu

Skiester Mikaela Shiffrin heeft weer eens laten zien een klasse apart te zijn op de slalom. De 22-jarige Amerikaanse was in het Oostenrijkse Lienz een maat te groot voor de concurrentie.

In de eerste run sloeg Shiffrin al een gat van een dikke seconde naar de rest, aangevoerd door de Zweedse Frida Hansdotter (+1,14) en de Zwitserse Wendy Holdener (+1,24). Petra Vlhova uit Slowakije, die het Shiffrin nog wel eens moeilijk kan maken, stond op de vierde plek, maar wel op ruim anderhalve seconde achterstand.

In run twee maakte vooral de sinds dit seizoen voor Zweden uitkomende Estelle Alphand grote indruk. De 22-jarige dochter van de Franse oud-World Cup-kampioen en rallyrijder Luc Alphand steeg dankzij een geweldige run van de 23e naar de gedeeld vijfde plek. Een veertiende plek was eerder dit seizoen nog haar beste resultaat ooit.

Holdener zette een strakke run neer en zag Hansdotter achter haar eindigen. Shiffrin leverde aanvankelijk nog wat van haar voorsprong in, maar hield keurig stand en won uiteindelijk met 0,89 seconden voorsprong op Holdener.