Van Gerwen met pijn en moeite naar kwartfinales WK darts

heywoodu

Michael van Gerwen heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap darts. In het Alexandra Palace in Londen rekende de regerend wereldkampioen af met Gerwyn Price, maar de Welshman bood behoorlijk wat tegenstand.

De eerste set leverde gelijk wat problemen op voor Van Gerwen, maar de Nederlander was wel bijtijds wakker en kwam op een 1-0 voorsprong. Set twee kende hetzelfde verhaal: Price bood prima partij, maar Van Gerwen pakte de set. Dat begon de Welshman daarna om te draaien: in vier legs trok hij de derde set naar zich toe en dat gaf hij zelfs een sterk vervolg. Price won namelijk zes legs op rij en trok de stand in sets op overtuigende wijze gelijk: 2-2.

De triple 20's gingen ook in set vijf weer als warme broodjes over de toonbank bij Price, die op 1-1 wel tot twee keer toe verzuimde op de voorsprong te pakken. Van Gerwen deed dat echter ook en gaf Price daarmee de kans om alsnog op 2-1 te komen in de set. De Nederlander liet dubbel 8 liggen, waarna Price 148 op een haar na uitgooide en MVG de leg alsnog pakte. De Welshman liet drie darts op dubbel 20 liggen en dat brak hem op in de vijfde set: Van Gerwen gooide 62 via dubbel 16 uit en kwam op 3-2.

In de zesde set leek de wedstrijd als een nachtkaarsje uit te gaan. Price gooide nog wel wat triples, maar het niveau ging omlaag en Van Gerwen liep gestaag weg naar 2-0. Price deed nog even wat terug, maar daar bleef het bij: na een goede handvol darts op dubbel 7 kreeg het groene monster het eindelijk voor elkaar om de partij dan toch met 4-2 winnend af te sluiten.

In de kwartfinales speelt Van Gerwen tegen Raymond van Barneveld. Barney speelde hem er twee jaar geleden uit, vorig jaar ontpopte de halve finale tussen de twee zich tot een van de beste wedstrijden ooit.

Michael van Gerwen - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Gerwyn Price (Bron: PDC)