Stroll na debuutseizoen in F1: "Kritische monden gesnoerd"

heywoodu

Lance Stroll is er van overtuigd dat hij in zijn debuutjaar in de Formule 1 zijn critici de mond gesnoerd heeft. De Canadees debuteerde dit seizoen op 18-jarige leeftijd bij Williams, dat hem dankzij het geld van vader Stroll direct uit de Formule 3 overhevelde.

Stroll begon met drie achtereenvolgende races waarin hij de finish niet haalde, maar langzaam ging het beter. Uitgerekend in Canada haalde hij zijn eerste punten op en in Baku reed hij zelfs naar het podium. Grote indruk maakte Stroll tijdens de natte kwalificatie op het circuit van Monza, waar hij zijn Williams naar een zeer knappe tweede plek stuurde. Uiteindelijk beëindigde de Canadees het seizoen met veertig punten, drie minder dan teamgenoot Felipe Massa en goed voor plek twaalf in het WK.

Motorsport.com vroeg Stroll of hij zijn critici de mond gesnoerd had en dat kon hij bevestigen: "Ik denk het wel, of sterker nog, ik weet dat ik dat gedaan heb. Als mensen dat niet in willen zien is dat hun probleem. Ik heb dit allemaal nooit gedaan om het ongelijk van iemand aan te tonen, ik doe het voor mijzelf en de wil om steeds weer te laten zien dat ik de beste kan zijn motiveert mij elke keer weer."

"Voor mij verandert het verder niks, ik ben nog dezelfde persoon die ik acht maanden geleden was toen het allemaal nog erg moeilijk ging. Het is een geweldig jaar geweest, we hebben een paar hele mooie resultaten geboekt en wat records gebroken", blikt Stroll tevreden terug. "Als ik vooraf had kunnen tekenen voor veertig punten in mijn debuutseizoen, had ik dat gelijk gedaan. Natuurlijk moeten we in de winter weer aan de bak om het een en ander te verbeteren, maar al met al ben ik heel tevreden over mijn debuutseizoen."