Van Barneveld via Van der Voort weer in kwartfinales WK darts

heywoodu

Darter Raymond van Barneveld heeft zich voor het vierde jaar op rij geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap van de PDC. In het Londense Alexandra Palace was de vijfvoudig wereldkampioen te sterk voor Vincent van der Voort, die in de eerste twee ronden grote indruk maakte.

Van der Voort begon gelijk lekker door in de eerste leg van de wedstrijd 156 uit te gooien. De volgende drie legs waren echter voor Van Barneveld, die dus ook de eerste set pakte. In set twee liet Van Barneveld een kans liggen om de eerste leg te pakken, waarna Van der Voort 90 uitgooide. Het kwam aan op een vijfde leg en ook daarin sloeg Van der Voort via bullseye toe met een 90-finish: 1-1.

The Dutch Destroyer pakte leg één in de derde set, maar Van Barneveld sloeg met een 161-finish hard terug, waarna hij via 71 en 96 de set pakte. In het vierde bedrijf kon Van der Voort weinig partij bieden en met 112 gooide Barney zich naar een 3-1 voorsprong in sets. Voor Van der Voort was het daarmee definitief gedaan: Van Barneveld won ook de vijfde set met 3-0 - waardoor hij het duel eindigde met negen gewonnen legs op rij - en besliste de partij met 4-1.

Vincent van der Voort - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Vincent van der Voort - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)