Darter Webster veel te sterk voor Whitlock, Richardson verrast Norris

heywoodu

Op het wereldkampioenschap darts in het Londense Alexandra Palace heeft Darren Webster in de tweede ronde korte metten gemaakt met Simon Whitlock. De Engelsman won de eerste drie sets, waarna Whitlock via een fraaie 111-finish set vier pakte. Webster was echter weer snel wakker en maakte de niet al te beste partij keurig af met 4-1.

Ook het duel tussen Alan Norris en James Richardson werd bepaald geen spetterende partij. Norris en Richardson deelden de eerste twee sets, maar vervolgens ging Richardson er overheen. Ondanks matig spel won hij de volgende drie sets en daarmee was het gedaan: 4-1.

De Duitser Kevin Münch kon zijn sensationele zege op Adrian Lewis geen vervolg geven. Tegen de Spanjaard Antonio Alcinas kwam hij geen moment in de buurt van het niveau wat hij tegen Lewis liet zien, terwijl Alcinas na een ijzersterk begin de wedstrijd netjes af wist te ronden: 4-1.

De avond wordt woensdag geopend door Peter Wright en Jamie Lewis, die de laatste wedstrijd van de tweede ronde spelen. De eerste twee achtste finales worden eveneens woensdag gespeeld, met Raymond van Barneveld - Vincent van der Voort en Michael van Gerwen - Gerwyn Price.