FOK! Wat een weer: buien, maar wel weer wat zon

Stephan (Stephan5)

Blaast de noorderwind met een decembermaan, dan houdt de winter vier maanden aan.

Welkom!

Zo. De kerstdagen zitten er weer op en hopelijk hebben jullie allemaal een leuke kerst gehad. Nu gaan we op weg naar het nieuwe jaar en dat doen we met vrij wisselvallig weer. Vandaag trokken er diverse storingen over ons land onder invloed van een depressie die boven Engeland voor sneeuw zorgde. Deze depressie zorgt de komende uren in Zeeland voor erg veel wind. Mogelijk tippend aan storm. Elders waait het minder hard. Verder was de zon vandaag vaak verscholen achter de wolken, maar we hebben al zoveel grijs weer gehad dus kon deze dag er ook nog wel bij.

Vannacht neemt de wind ook in Zeeland weer af en draait daarbij naar noordwest. Ook gaat het weer enige tijd regenen. Van vorst is uiteraard geen sprake, want de minima liggen tussen de 3 en 5 graden.

Morgen komen er vanuit het noordwesten buien opzetten. Deze kunnen gepaard gaan met hagel, onweer en misschien ook wel natte sneeuw, want het wordt een paar graden frisser. Toch zal de zon ook wel geregeld te zien zijn. Het wordt daarbij rond 6 graden, maar in een bui iets frisser. De wind blijft noordwest en is matig in het binnenland, maar hard, kracht 7 aan de kust.

Voor de fanatieke Top 2000 luisteraars: Veel plezier, ik ben zo'n diehard.  

Nederland
 


Grijze wereld (Foto: DJMO)

Grijs is de laatste tijd de hoofdmoot in onze omgeving. Zo ervoer DJMO dat ook. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!