Basketballers Weert na driedubbele overtime langs Amsterdam

heywoodu

In de Dutch Basketball League heeft Basketbal Academie Limburg uit Weert zaterdag een knappe, maar zeer felbevochten zege geboekt. Op bezoek bij Apollo Amsterdam hadden de Limburgers niet één, niet twee, maar drie keer overtime nodig om de wedstrijd te beslissen.

Apollo moest het doen zonder Akeel Eduardo en Jesse Markusse, maar begon toch prima. Vooral de 20-jarige guard Mack Bruining was gelijk trefzeker, terwijl Weert het vooral van Matthew van Tongeren en Yarick Brussen moest hebben. Na één kwart stond het 20-15, waarna Apollo door een heerlijke 11-0 run uit kon lopen naar 37-20. Daan Rosenmuller deed namens Weert wat terug, maar de 44-29 ruststand voorspeelde weinig goeds voor de bezoekers.

De Amsterdammers kwamen totaal anders de kleedkamers uit en dat gold ook voor Weert. De Limburgers werden aan de hand genomen door Brussen en onder zijn leiding nam de ploeg zelfs de leiding over na het derde kwart: 57-58. Weert neemt zelfs een ruimere voorsprong in het vierde kwart, maar Bruining en Max van Schaik helpen Apollo weer langszij. In de slotfase komt Apollo dankzij Dimeo van der Horst op 78-76, maar Roel Aarts zorgt voor 78-78 en dus de verlenging.

In de eerste overtime leek Apollo bij 88-86 te winnen, maar Jacco Fritz sleepte een tweede verlenging uit het vuur. Weer leken de Amsterdammers het te beslissen, maar een driepunter van Sam van Dijk zorgde voor 98-100. Dit keer was het echter Berend Weijs die de 100-100 erin dunkte: wéér een verlenging. Van Schaik en Weijs moesten daarin met vijf fouten naar de bank en dat brak de thuisploeg op. Rosenmuller zorgt met een drietje voor 107-112 en dit keer kon Apollo niet terugkeren, waardoor de Limburgers moe maar voldaan met 109-114 huiswaarts konden keren.

Forward Lease Rotterdam boekte een late zege op Aris Leeuwarden, dat het zonder twee belangrijke spelers moest doen. Drie kwarten ging het min of meer gelijk op, maar Rotterdam zegevierde uiteindelijk met 83-74. Koploper ZZ Leiden zag hoe hekkensluiter Den Helder Suns redelijk begon, maar vervolgens hadden de Leidenaren er geen kind meer aan. Onder leiding van Clayton Vette (26 punten) en Worthy de Jong (21) won de koploper met 87-49.