Van Schip en Wild Nederlands kampioen omnium

H.Vviv

Jan-Willem van Schip en Kirsten Wild zijn in Apeldoorn Nederlands kampioen geworden op het omnium geworden. In het Omnisport waren de baanwielrenners de beste over de vier onderdelen scratch, temporace, afvalkoers en puntenkoers.

Van Schip die komend jaar uitkomt voor Roompot-Nederlandse Loterij bleef in het omnium zijn toekomstig Pim Ligthart voor, Roy Eefting werd derde. Van Schip was blij met zijn titel. "Eindelijk ben ik Nederlands kampioen, dat was me nog nooit eerder op een individueel nummer gelukt. Ik voelde me sterk, maar dat is niet altijd een garantie op succes op dit onderdeel. Maar ik heb niet te veel met mijn krachten gewoekerd en zo gezorgd dat ik met een goede uitgangspositie de puntenkoers in ging. Toen wilde ik ook als eerste over de streep komen, mooi dat ik de wedstrijd zo kon afronden."

Wild zou alle vier de onderdelen winnen van het omnium bij de vrouwen. Amy Pieters, die bij de eerste drie onderdelen steeds tweede was, moest ook op het laatste onderdeel van de omnium genoegen nemen met een tweede plaats. Nina Kessler werd derde.

"Internationaal ben ik de renster die voor ons land het omnium rijdt en dan wil je jezelf toch ook bewijzen", zei Wild na afloop."Maar omdat Amy Pieters drie keer tweede was en dus maar weinig punten achter stond, kon ik me geen fouten permitteren. Wel mooi dat ik hier alle onderdelen win, daarmee is mijn eindzege wel overtuigend."