Juventus doet AS Roma pijn in Italiaanse topper

Redactie

Juventus heeft AS Roma een flinke dreun uitgedeeld in de Serie A. De titelverdediger had in Turijn aan één goal voldoende om te winnen.

In de wetenschap dat koploper Napoli eerder op de dag drie punten pakte tegen Sampdoria (3-2) mochten beide teams niet verliezen. De eerste kansen waren voor Juventus, dat na ruim een kwartier dan ook op voorsprong kwam. Een inzet van Giorgio Chiellini werd eerst nog gekeerd, Medhi Benatia raakte vervolgens de lat, maar daarna kreeg de oud-speler van Roma de bal wel in het doel.

AS Roma kwam daarna wat beter in de wedstrijd en Wojciech Szczesny moest ingrijpen bij een schot van Stephan El Shaarawy. In de tweede helft verzuimde Gonzalo Higuaín de score uit te bouwen en daarna had ook Blaise Matuidi zijn vizier niet op scherp staan.

Het lukte Juve niet om het duel te beslissen en daardoor mocht Roma blijven hopen op een punt. De bezoekers waren daar dicht bij toen Alessandro Florenzi de lat raakte. In de slotfase bracht Szczesny redding op een poging van Cengiz Under, die kort daarvoor Daniele De Rossi was komen vervangen.

Door de aanvalsdrift van Roma kreeg Juventus ruimte om te counteren en uit één van die tegenaanvallen knalde Miralem Pjanic de bal op de lat. De grootste kans was echter voor Patrik Schick, die oog in oog met Szczesny kwam te staan en op de Poolse keeper stuitte. Juventus blijft door de zege één punt achter Napoli staan. Roma is vierde en heeft zeven punten minder dan de koploper, al hebben de Romeinen nog wel een inhaalwedstrijd tegoed.

Uitslagen Serie A zaterdag
Napoli - Sampdoria 3-2
AC Milan - Atalanta 0-2
Juventus - AS Roma 1-0
Lazio Roma - Crotone 4-0
Genoa - Benevento 1-0
Sassuolo - Internazionale 1-0
SPAL - Torino 2-2
Udinese - Hellas Verona 4-0