Skicrosser Bischofberger wint opnieuw, Näslund pakt World Cup-leiding

heywoodu

Skicrosser Marc Bischofberger heeft een voor hem perfecte World Cup-week in het Italiaanse Innichen/San Candido op fraaie wijze afgesloten. De Zwitser won donderdag na drie jaar eindelijk zijn tweede World Cup-wedstrijd en plakte daar vrijdag gelijk de derde aan vast.

Op de spectaculaire Südtiroler piste nam Bischofberger in de finale al gelijk de leiding en die stond hij niet meer af. De Zweed Viktor Andersson nam na wat duelleren de tweede plek in beslag, terwijl de Fransman Terence Tchiknavorian lang op weg leek naar plek drie. Hij ging echter onderuit na een duel met de Zwitser Alex Fiva, die vervolgens de derde plaats pakte.

Bij de vrouwen ging de Zweedse Sandra Näslund er met de winst vandoor. De wereldkampioene had na de start gelijk de leiding te pakken en werd geen moment meer bedreigd. Marielle Berger Sabbatel uit Frankrijk pakte de tweede plek, de Canadese Georgia Simmerling bekroonde een fraaie comeback in het tweede deel van het parcours met de derde plaats, nipt voor Fanny Smith uit Zwitserland. Met haar zege neemt Näslund de leiding in het World Cup-klassement over van de Duitse Heidi Zacher, die na haar winst op donderdag niet verder kwam dan plek vijf.

De finale bij de mannen (Bron: YouTube)

De finale bij de vrouwen (Bron: YouTube)