Militairen geven leerlingen lesje discipline

Cobra4

Juf Simone van het Eckhart College in Eindhoven vroeg Radio 538 onlangs om hulp. Ze wilde haar leerlingen van klas M4B wel wat extra discipline bijbrengen. Radio 538 zocht voor het uitvoeren van dit verzoek contact met Defensie. Defensie zegde medewerking toe en afgelopen woensdag was het dan zo ver. 

'Overval'
538-dj Ivo van Breukelen stormde samen met tweede luitenant Jasper Schout de klas binnen om met sportinstructeurs van de landmacht te zorgen voor een pittige teambuilding en leiderschapstraining.

Luitenant Schout: “De lastigste jongen in de klas, deed gaandeweg de oefening het hardst en best mee! En na afloop kwamen leerlingen de sergeant-instructeurs zelfs een hand geven en bedanken voor de mooie ervaring.”

“Fit zijn helpt je om doelen te halen, of je nu een militair op missie bent of een leerling op een middelbare school die een diploma wil halen”, hield Schout de klas voor. Vervolgens vertelde hij dat juf Simone haar twijfels had over hun fitheid en instelling. “Ze wil jullie daarom graag fysiek en mentaal een steuntje in de rug geven. Maar bij Defensie doen we ook aan ‘lead by example’. Wie leiding wil geven, moet leiding kunnen ontvangen. Dus juf; u mag het goede voorbeeld geven!”

De leerlingen en juf kregen groene overalls aangereikt en vervolgens gingen de sergeanten de eerste klasse Stefan van Gommeren en Bart Seegers met de klas aan de slag. De leerlingen en juf moesten aan hen laten zien dat ze konden optreden als een team, als leider en dat ze een (fysieke) uitdaging wel de baas konden. 

LO&Sportorganisatie
De LO&Sportorganisatie (lichamelijke opvoeding) van Defensie zorgt ervoor dat militairen fysiek en mentaal fit zijn én blijven. Hiervoor trainen en begeleiden instructeurs op kazernes in Nederland, maar zeker ook in oefen- en uitzendgebieden. Ze zijn er altijd bij. Fit zijn is voor militairen letterlijk van levensbelang.

Juf Simone (Foto: Ministerie van Defensie)
Juf Simone (Foto: Ministerie van Defensie)