Basketballers Den Bosch boeken belangrijke zege op Zwolle

heywoodu

De basketballers van de New Heroes Den Bosch hebben in de Dutch Basketball League een belangrijke zege geboekt. In eigen huis werd Landstede Zwolle met relatief ruime cijfers verslagen. De Boschenaren nemen zo de derde plek in de competitie in beslag, voor Zwolle.

Landstede begon uitstekend aan de wedstrijd, vooral dankzij Sherron Dorsey-Walker. Hij hielp zijn ploeg naar een 9-15 en vervolgens een 15-19 voorsprong aan het einde van het eerste kwart, maar in kwart twee sloeg Den Bosch terug. Dat duurde wel heel even, want aanvankelijk liep Landstede uit naar 18-27, maar de New Heroes kwamen beter in het spel.

Via Keshun Sherrill en een sterk spelende Mike Miklusak kwam de ploeg terug en Nick Oudendag dunkte zijn team naar een 35-32 voorsprong. Een fel verdedigende Miklusak hield Landstede van schieten, Den Bosch viel aan en bij rust stond de thuisploeg met 42-34 voor. Onder leiding van Sherrill en Miklusak bleef Den Bosch doorzetten en op een kort moment na (44-41) kwam Landstede er niet meer aan te pas.

De Boschenaren liepen uiteindelijk uit naar een 87-65 zege, met 25 punten van Sherrill en zeventien stuks van Miklusak, die ook nog eens elf verdedigende rebounds op zich nam. Met twintig punten was Noah Dahlman - achter Aris Leeuwarden-speler Carrington Love de topscorer in de competitie - bij de bezoekers het meest trefzeker.