'Waarheid over prijs Lozano ligt in het midden'

Redactie

Het blijft onduidelijk welk bedrag PSV afgelopen zomer precies betaalde om Hirving Lozano over te nemen van Pachuca.

De 22-jarige aanvaller verruilde afgelopen zomer Mexico voor Nederland, waarbij de Eindhovenaren naar verluidt een bedrag betaalden van acht miljoen euro, een bedrag dat door bonussen op kan lopen tot twaalf minuten. In Mexico wordt echter gesproken over een transfersom van twintig miljoen euro.

"De waarheid ligt ergens in het midden", vertelt Marco Garcés, technisch directeur van Pachuca, in gesprek met Voetbal International. Pachuca ontvangt een deel van de transfersom als PSV Lozano doorverkoopt. "We kunnen pas achteraf zeggen wat de exacte prijs is die PSV voor hem moet betalen. Het bedrag kan namelijk door bepaalde voorwaarden steeds oplopen."

Lozano trainde bij Pachuca drie jaar lang onder trainer Diego Alonso, die verwacht dat de linkspoot het gaat maken in de top. "Chucky zoekt altijd de uitdaging. Steeds als hij in de jeugd naar een hoger team ging, had hij alles weer te bewijzen en dat deed hij dan ook."

"Zo was het toen hij bij het eerste kwam en zo is het nu ook bij PSV. Alles is nieuw, de mensen kenden hem niet, voor hem is het dan ook de uitdaging de Nederlanders zo snel mogelijk te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dat hem dat zo snel gelukt is, verrast me niet. Hij zal zich straks in een Europese topcompetitie ook weer snel aanpassen aan het hogere niveau.”