Liverpool en Arsenal verspelen punten; United herstelt zich

Redactie

De doordeweekse speelronde hebben Liverpool en Arsenal puntenverlies opgeleverd. Manchester United en Tottenham Hotspur boekten minimale zeges.

Liverpool - West Bromwich Albion

De ploeg van Jürgen Klopp had het woensdagavond lastig tegen de nummer achttien van de Premier League. Liverpool beschikte ruimschoots over het meeste balbezit, maar West Brom maakte de speelruimtes klein en gaf weinig grote kansen weg. De thuisploeg kon de opening naar voren amper vinden en de laagvlieger van de Premier League verdedigde goed. Daarnaast kwam West Bromwich er af en toe gevaarlijk uit. Robson-Kanu mikte de bal op de lat en deelde namens West Brom een tikje uit.

Veel schoten van Liverpool konden worden geblokt en ook doelman Ben Foster was bij de les. In de slotfase leek Liverpool alsnog drie punten te pakken, maar een doelpunt van Dominic Solanke werd afgekeurd vanwege een handsbal. Hierdoor bleef het bij 0-0.

Manchester United - AFC Bournemouth

Manchester United heeft zich weten te herstellen na de nederlaag tegen Manchester City. Afgelopen weekend ging de ploeg met 1-2 onderuit, waardoor het iets goed te maken had tegen Bournemouth. Het ging echter niet vanzelf tegen de ploeg van Nathan Ake. Na 25 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Romelu Lukaku. De aanvaller doorbrak zijn doelpuntendroogte en zorgde voor de 1-0.

Bournemouth liet zich vervolgens echter niet zomaar over de knie leggen. De bezoekers hielden goed stand en gaven weinig mogelijkheden weg. Bournemouth deelde zelf een paar speldenprikjes uit, maar kon het David De Gea niet echt lastig maken. Manchester United had de voorsprong moeten uitbreiden via Anthony Martial, maar de Fransman slaagde erin om vanaf acht meter van het doel de bal over de lat te mikken. Via Marcus Rashford was Manchester United alsnog bij de 2-0. Maar ook hij wist het net niet te vinden. Hierdoor bleef het bij een minimale zege.

West Ham United - Arsenal

Na het treffen met Chelsea, moest West Ham United zich opnieuw opmaken voor een Londense derby. Het duel met Chelsea werd afgelopen weekend gewonnen en ook tegen Arsenal heeft de ploeg een punt gepakt. De thuisploeg hield knap stand, want Arsenal kreeg genoeg mogelijkheden om drie punten te pakken.

Alexis Sánchez en Olivier Giroud waren namens Arsenal dichtbij de 0-1, maar wisten niet het net te vinden. Marko Arnautovic dacht West Ham op voorsprong te schieten, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. In de blessuretijd waren The Hammers dicht bij de winnende treffer, maar Javier Hernandez liet een goede mogelijkheid onbenut.