Holzken stelt teleur, Zouggary zwaar KO

Floris_Stempel

Op geen enkel moment leek het erop alsof Holzken bezig was aan zijn terugkeer richting de top in het kickboksen. De voormalig Glory-kampioen liep tegen Alim Nabiyev uit Azerbeidjan tegen zijn derde achtereenvolgende nederlaag op. De uitslag was misschien minder schokkend alswel de manier waarop. Zakaria Zouggary, het jonge en sympatieke Nederlands Marokkaans talent die zijn meerdere moest erkennen in de ervaren Thai Petchpanomrung Kiatmookao ging zwaar knockout.


Holzken vs Nabiyev (Bron: Youtube/Ziggo)

Holzken leek geen moment ook maar enig aanspraak te willen maken op de winst. Nabiyev danste soms letterlijk om Holzken heen en wist met grappen en grollen zelfs het Nederlands publiek aan zijn zijde te krijgen. De dodelijke stoten en trapcombinaties waar de Brabander zo om bekend staat bleven achter in de kleedkamer en slechts een enkele keer kreeg Nabiyev de, voormalig, dodelijke leverstoot te verwerken. Elke poging werd echter weggelachen door de nummer zes van de ranglijst.

Alle juryleden waren het dan ook met elkaar eens. Holzken lijkt, gedwongen door de organisatie of niet, naar de achteruitgang van Glory geleid te worden. Een positie die de voormalig en groot kampioen niet verdient, maar veel motivatie lijkt The Natural niet meer op te kunnen brengen.

Zakaria Zouggary
Deze partij leek enigszins een mismatch te zijn, want wat een clash van vechtstijlen was dit. De jonge Amsterdammer met zijn onnavolgbare traptechniek en snelle vuisten had het zwaar met het clinchwerk van de Thai. De keiharde schenen van Kiatmakoo leken uit het niets te komen, maar Zouggary had zich danig voorbereid en leek, vooral na een punt aftrek voor de Thai vanwege het irritante clinchwerk, voorzichtig aan een overwinning te mogen denken.

Totdat The Professor een gaatje in de verdediging van de vermoeide Zouggary zag, genadeloos toesloeg door een hoge trap in de nek van Zouggary te leggen. Kiatmakoo mag na deze overwinning huidig kampioen Robin van Roosmalen uitdagen.


Harde KO Zouggary (Bron: Youtube)

Hieronder de uitslagen van de zaterdagavond kickboksavond en daaronder nog wat mooie KO's.

Glory: Redemption
Rico Verhoeven verslaat Jamal Ben Saddik (KO, ronde 5)
Danyo Ilunga verslaat Michael Duut (KO, ronde 3)
Bailey Sugden verslaat Chenglong Zhang (jurybeslissing)
Petchpanomrung Kiatmookao verslaat Zakaria Zouggary (KO, ronde 3)

Glory 49 SuperFight Series
Alex Pereira verslaat Yousri Belgaroui (TKO, ronde 3)
Alim Nabiyev verslaat Nieky Holzken (jurybeslissing)
D’Angelo Marshall verslaat Ismael Londt (jurybeslissing)
Anderson Silva verslaat Brian Douwes (jurybeslissing)
Eyevan Danenberg verslaat Jamie Bates (jurybeslissing)

Glory 49 Rotterdam
Stoyan Koprivlenski verslaat Tyjani Beztati (jurybeslissing)
Christian Baya verslaat Samo Petje (KO, ronde 1)
Omar Moreno verslaat Anying Wang (jurybeslissing)
Tyjani Beztati verslaat Niclas Larsen (jurybeslissing)
Stoyan Koprivlenski verslaat Maykol Yurk (KO, ronde 1)

Danyo Ilunga vs. Michael Duut

Stoyan Koprivlenski vs. Maykol Yurk

 Christian Baya vs. Samo Petje

 Alex Pereira vs Yousi Belgaroui