Real Madrid verslaat Sevilla met vijfklapper

Redactie

Real Madrid heeft een overtuigende overwinning geboekt op Sevilla. Met vijf treffers werd de nummer vijf van Spanje opzij gezet.

De thuisploeg kwam flitsend uit de startblokken en kwam na twee minuten spelen op voorsprong. Nacho profiteerde van geklungel in de defensie en zorgde voor de 1-0. De verdediger kreeg de bal na een hoekschop voor zijn voeten, nadat de verdedigers van Sevilla er niet in slaagden om de bal weg te werken. Nacho profiteerde optimaal.

Niet veel later was het opnieuw raak voor Real Madrid. Cristiano Ronaldo verdubbelde na een pass van Marco Asensio de score door de verre hoek te vinden. Daarmee was de toon gezet en na een halfuur leek de wedstrijd al te worden beslist toen de bal op de stip werd gelegd.

Jesus Navas maakte hands in het strafschopgebied, waarna Ronaldo succesvol mocht aanleggen vanaf elf meter. Nog voor rust werd de score verder uitgebreid. Toni Kroos zorgde voor de 4-0, waarna Achraf Hakimi in de 42ste minuut de 5-0 op het scorebord schoot.

Daarmee was de eindstand al voor rust bepaald. Real Madrid kreeg in de tweede helft nog genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar het bleef bij een 5-0 overwinning.

Ronaldo voorgafgaand de wedstrijd met zijn vijf gouden ballen. (PRO SHOTS/Action Images)Ronaldo voorafgaand de wedstrijd met zijn vijf gouden ballen. (PRO SHOTS/Action Images)