O'Sullivan eenvoudig naar achtste finales UK Championship; Brecel klaar

Boris (borisz)

Ronnie O'Sullivan heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van het UK Championship. De jarige O'Sullivan versloeg Michael White met 6-1. Rocket Ronnie viert vandaag zijn 42e verjaardag. Voor Luca Brecel zit het toernooi na de derde ronde erop. Hij verloor van Mark King.

O'Sullivan potte vanmiddag breaks van 132, 64 en 71 punten. O’Sullivan jaagt in het Barbican Centre een zesde titel na, waarmee hij het record van Steve Davis zou evenaren. In de achtste finales staat O’Sullivan tegenover de winnaar van de partij tussen Barry Hawkins en de Thai Akani Songsermsawad.

Brecel ging met 6-3 onderuit tegen King. De Engelsman kwam met een break van 86 op 2-0. Het werd 2-1 en Brecel kon gelijk maken. De Belg echter gaf een 73-26-voorsprong nog uit handen. King had een snooker nodig, dwong Brecel in de fout en veegde de tafel schoon om het frame alsnog te winnen. Brecel maakte vervolgens wel 3-3 van, maar dat betekende meteen ook zijn laatste wapenfeit. King won vervolgens twee frames nipt en vervolgens maakte de Engelsman het een break van 101 af.

De 43-jarige King, in 2004 halvefinalist, treft in de achtste finales de Schot John Higgins. Die drievoudige toernooiwinnaar (1998, 2000, 2010) schakelde de Chinees Yan Bingtao eveneens met 6-3 uit. 

Uitslagen UK Championship 2017 - derde ronde

Scott Donaldson 1 v 6 Li Hang
Mark Williams 5 v 6 Ryan Day
Mark Joyce 6 v 5 Neil Robertson
Lyu Haotian 6 v 4 Marco Fu

Shaun Murphy v Jimmy Robertson
Kyren Wilson v Ricky Walden
Mark King 6 v 3 Luca Brecel
Yan Bingtao 3 v 6 John Higgins

Judd Trump 2 v 6 Graeme Dott
Liang Wenbo 5 v 6 Stephen Maguire
Joe Perry 6 v 3 Kurt Maflin
Peter Lines 4 v 6 Mark Allen

Ronnie O'Sullivan 6 v 1 Michael White
Barry Hawkins v Akani Songsermsawad
Martin Gould 6 v 4 Hossein Vafaei
Xiao Guodong v Noppon Saengkham

De vier partijen zonder een uitslag worden vanavond gespeeld. De partijen beginnen om 20.00 uur