Schansspringer Freitag zegeviert na bijna drie jaar weer

heywoodu

Schansspringer Richard Freitag heeft na bijna drie jaar weer eens een World Cup-wedstrijd gewonnen. In januari 2015 won de Duitser de derde wedstrijd van de Vierschansentournee, in Innsbruck, maar sindsdien lukte het individueel niet meer.

Dat kreeg hij in de Russische staalstad Nizhny Tagil wel voor elkaar, hoewel hij na de eerste ronde pas achtste stond. Een ijzersterke tweede sprong was echter precies genoeg om hem naar de winst te tillen, ook doordat landgenoot Karl Geiger - leider na de eerste ronde - de druk van zijn mogelijk eerste zege ooit niet aan kon en terugviel naar plek zes.

De tweede plek was voor de Noor Daniel André Tande, die met 141 meter het twee jaar oude schansrecord van landgenoot Johann André Forfang verbrak. Met 141,5 meter pakte Forfang dat in de tweede ronde terug, maar het was door zijn matige eerste sprong niet genoeg om Tande te pakken en dus moest Forfang genoegen nemen met plek drie.

Andreas Wellinger verdiende een speciale vermelding. De Duitser stond na één sprong nog 21e, maar klom door een geweldige tweede sprong op naar de vierde plek, slechts 0,1 punt - het kleinst mogelijke verschil - achter Forfang's derde plaats. De Zwitser Gregor Deschwanden evenaarde met plek zeven zijn beste resultaat ooit en ook de pas 17-jarige Sloveen Timi Zajc maakte met plek twaalf grote indruk.