Mezgec maakt hattrick compleet

H.Vviv

Luka Mezgec heeft zich zaterdag tot Sloveens veldritkampioen gekroond. Voor de 29-jarige wegrenner van Orica-Scott is het zijn derde nationale titel in 2017. Eerder pakte hij ook al titel op de weg en in het mountainbike.

In juni werd Mezgec voor de eerste keer in zijn carrière Sloveens kampioen op de weg, toen was hij in een sprint met vier te snel voor Grega Bole en Matej Mohoric. Jan Tratnik kwam toen als vierde over de meet. Een maand later werd de Sloveen ook kampioen in het mountainbike

Zarerdag maakte Mezgec zijn hattrick compleet door ook nationaal kampioen te worden in het veldrijden, en dat zonder al te veel voorbereiding. "Ik wist dat er geen Sloveense specialisten in het veldrijden zijn", zegt Mezgec op de website van de organisatie van het Sloveens kampioenschap. "Ik kreeg dus een unieke kans om drie nationale titels te pakken in één jaar tijd. Ik heb afgezien, maar het is gelukt."


Mezgec won dit jaar ook in Nederland. Toen was hij de beste in Veenendaal-Veenendaal waar hij de Nederlanders Wouter Wippert en Moreno Hofland versloeg. In het verleden won hij ook één rit in de Ronde van Italië en won hij drie etappes in de Ronde van Catelonië.