Duitse rodelaars boeken dubbelzege op eigen baan

heywoodu

De World Cup rodelen in het Duitse Altenberg heeft op de eerste wedstrijddag twee Duitse zeges opgeleverd. Zowel bij de dubbels als bij de mannen werd de Duitse driekleur na afloop gehesen, zoals wel vaker het geval is.

Toni Eggert en Sascha Benecken zijn bij de dubbels nog altijd hét te kloppen duo. Nadat ze de eerste twee wedstrijden dit seizoen al wonnen, was het ook in Altenberg weer raak. De twee waren in beide runs de besten en bleven het ervaren Oostenrijkse duo Peter Penz/Georg Fischler 0,269 seconden voor. De sterk opkomende jonge Duitsers Robin Geueke en David Gamm pakten op 0,452 seconden de derde plek, 0,003 tellen voor hun illustere landgenoten Tobias Wendl en Tobias Arlt, die langzaam op moeten passen dat Geueke/Gamm hen met het oog op de Olympische Spelen - waar twee startbewijzen beschikbaar zijn - niet passeren.

Na een voor zijn doen slechte seizoensstart - hij werd derde en tweede in de eerste twee wedstrijden - lijkt Felix Loch weer helemaal in topvorm. De olympisch kampioen zag alleen de Rus Roman Repilov met 0,126 seconden enigszins in de buurt blijven. Op 0,282 seconden was de derde plek voor de Duitser Andi Langenhan, die landgenoot Ralf Palik net voor wist te blijven. De Rus Semen Pavlichenko deed na de eerste run volop mee om de prijzen, maar bij de start van run twee maakte hij een grote fout, waardoor hij als 25e eindigde.