Hockeyers verliezen van Spanje in openingsduel HWL

Boris (borisz)

De Nederlandse hockeyers zijn de finaleronde van de Hockey World League slecht begonnen. Spanje was in het Indiase Bhubaneswar met 3-2 te sterk voor de Europees kampioen. Op het EK wist Oranje nog met 7-1 te winnen van Spanje.

De Spanjaarden kwamen in het eerste kwart op voorsprong: routinier Pau Quemada schoot raak uit een strafcorner. In het derde kwart wist Spanje te voorsprong te verdubbelen. Enrique Gonzalez schoot raak. Oranje deed wat terug. De Spaanse doelman Guico Cortes keerde een strafcorner, maar was kansloos op de rebound van Lars Balk. Hele snel echter was het verschil weer twee door een treffer van Diego Arana.

Aanvoerder Mink van der Weerden was na de pauze niet teruggekeerd in het team van Caldas. Hij zag vanaf de kant hoe Mirco Pruyser er vijf minuten voor tijd nog 3-2 van maakte. Dit was uiteindelijk de eindstand. In dezelfde groep won eerder op de dag België met 3-2 van Argentinië. Het was een herhaling van de olympische finale van 2016, toen wonnen de Argentijnen.

Oranje speelt zondag tegen Argentinië. Dinsdag volgt het duel met de Belgen. Deze duels zijn de opwarmers voor daarna, want alle ploegen gaan door naar de kwartfinale.