Senators kloppen Islanders in spectaculair duel, Jets scoren erop los

heywoodu

Het duel tussen de ijshockeyers van de Ottawa Senators en de New York Islanders heeft vrijdagavond flink wat spektakel opgeleverd. In het Barclays Center scoorden beide ploegen er heerlijk op los.

Halverwege de eerste periode ging het los, doordat Ryan Dzingel de Senators op 0-1 zette, na een minuut gevolgd door de 0-2 van Zack Smith. Anthony Beauvillier en Anders Lee zorgden binnen korte tijd voor de gelijke stand, maar Bobby Ryan tekende dan weer voor de 2-3 voorsprong voor de Senators.

Dat werd in de tweede periode snel omgedraaid: Lee en Andrew Ladd troffen voor de Islanders en maakten 4-3, waarna rookie Thomas Chabot de Senators weer op gelijke hoogte bracht. Ook dat bleef niet lang staan, integendeel zelfs: veteraan Jason Chimera tekende veertien seconde later voor de 5-4, waarna Mika Hoffman dan weer 5-5 maakte.

Vroeg in de derde periode kwam Dzingel wederom tot scoren: 5-6 voor de Senators. De Islanders konden daar niks meer tegenin brengen en dus ging de Canadese ploeg er met de zege vandoor.

De Winnipeg Jets ontvingen de Vegas Golden Knights en ook dat werd een duel waarin de toeschouwers zich niet verveelden. Na twee perioden stond het 2-2, maar vervolgens ging het pas echt los. Binnen ruim zes minuten brachten de Jets de stand naar 5-2, en hoewel de Golden Knights wel tot scoren kwamen was het niet genoeg: de Jets prikten er ook nog twee in en wonnen met 7-4, waarmee ze de koppositie in de Western Conference over hebben genomen.

Uitslagen NHL vrijdag
Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights 7-4
New York Islanders - Ottawa Senators 5-6
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 0-4
Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 4-2
New York Rangers - Carolina Hurricanes 5-1
Florida Panthers - San Jose Sharks 1-2
St Louis Blues - Los Angeles Kings 1-4
Colorado Avalanche - New Jersey Devils 1-2

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)