Kargbo eist schadeloosstelling van KNVB

Redactie

Ibrahim Kargbo wordt niet vervolgd voor matchfixing, maar daarmee is het verhaal voor de oud-speler van Willem II nog niet af.

De 35-jarige voormalige prof stond tussen 2006 en 2010 onder contract bij Willem II en hij werd ervan verdacht dat hij betrokken was bij matchfixing. Het zou onder meer gaan om een wedstrijd tegen FC Utrecht in augustus 2009. De KNVB stelde dat Kargbo's schuld in elk geval in één wedstrijd bewezen was.

Het Openbaar Ministerie besloot de zaak woensdag echter te seponeren wegens een gebrek aan bewijs. Het Wetboek van Strafrecht biedt volgens het OM geen mogelijkheden om Kargbo juridisch aan te pakken.

"De KNVB heeft mijn carrière om zeep geholpen", vertelt de speler aan het Brabants Dagblad. Als straft mag Kargbo van de bond nooit meer in een Nederlandse competitie in actie komen. "Ik ben nooit bang geweest voor de uitkomst van het onderzoek. Ik weet wat ik gedaan heb in mijn periode bij Willem II. Mijn advocaat moet er nu voor zorgen dat de KNVB mijn naam zuivert en dat ik een schadeloosstelling krijg."