Dumoulin weet welke grote ronde hij zal rijden, maar vertelt nog niks

H.Vviv

Tom Dumoulin weet welke grote ronde hij aankomend jaar zal rijden, maar wil dat nog niet bekend maken. De 27-jarige, die dit jaar de winst pakte in de Ronde van Italië, wil pas in januari bij de ploegenpresentatie van zijn ploeg Sunweb bekend maken. De keuze zal gaan tussen de Giro d'Italia of de Tour de France.

"Ze zijn allebei mooi en allebei niet perfect", laat Dumoulin weten na de Giro-presentatie. "Beiden hebben minder tijdritkilometers dan ik had gehoopt. De Giro ook minder dan vorig jaar. Maar allebei zijn ze uitdagend: de Tour heeft kasseien, de Giro heeft de onverharde Colle delle Finestre."

Dumoulin hoorde tijdens de presentatie dat Froome in de Giro zou starten. "Dat was al een hardnekkig gerucht, dat verraste me niet. Ik ben benieuwd, want hij gaat voor de dubbel (Giro en Tour, red.)."

Of Dumoulin ook de dubbel zou doen, daar wou de renner van Sunweb niks zeggen tegenover de NOS"De combinatie lijkt me heel moeilijk. Maar waarom zou Giro-Tour niet kunnen en Tour-Vuelta wel?" Froome won dit jaar zowel de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Spanje en kan in de voetsporen treden van Eddy Merckx en Bernard Hinault, die het ook lukte om drie grote rondes achter elkaar te winnen.

Dumoulin
Dumoulin weet welke grote ronde hij zal rijden,  maar vertelt nog niks (Pro Shots / Insidefoto)