Manchester United geeft winst bij Watford bijna weg

Redactie

Manchester United heeft dinsdagavond geen fout in gemaakt in de achtervolging op koploper Manchester City. Watford werd met 2-4 aan de kant gezet.

Bij Manchester United was er voor de tweede Premier League-wedstrijd op rij geen plek in de selectie voor Daley Blind. De Nederlander speelde zijn laatste competitieminuten op 23 september tegen Southampton (0-1 winst) en kwam vervolgens alleen nog in actie in de Champions League en EFL Cup.

Vanaf de tribune zag Blind zijn ploeg na negentien minuten de voorsprong nemen. Jesse Lingard bediende Ashley Young en vanaf de rand van de zestien schoot de Engelsman in de korte hoek raak. De linksback nam zes minuten later ook de tweede treffer voor zijn rekening. Vanaf een meter of 25 mocht hij aanleggen voor een vrije trap en met een schot stijf in de kruising zette hij de 0-2 op het scorebord in het Vicarage Road Stadium.

Na 32 minuten leek Anthony Martial de wedstrijd al in het slot te gooien. De Fransman kon profiteren van een fout in de verdediging van Watford en passeerde Heurelho Gomes voor de derde keer. Het was het zesde competitiedoelpunt van de linksbuiten van dit seizoen.

Manchester controleerde de tweede helft en kreeg via Paul Pogba en Romelu Lukaku mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar het slaagde daar niet in. Dertien minuten voor tijd kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Na een overtreding van Marcos Rojo op Roberto Pereyra kende scheidsrechter Jon Moss een strafschop toe en Troy Deeney schoot raak: 1-3.

The Hornets gingen drukken en een kopbal van Deeney belandde in de handen van David de Gea. De spanning kwam zes minuten voor tijd toch volledig terug in de wedstrijd nadat Abdoulaye Doucouré voor de 2-3 aantekende. The Red Devils raakten niet in paniek. Lingard kreeg twee minuten later de bal op eigen helft, zette een dribbel in en passeerde Gomes en bepaalde daarmee de eindstand op 2-4.