Nagelsmann genoemd als opvolger van Bosz

Redactie

Borussia Dortmund lijkt al op zoek te zijn naar een opvolger voor trainer Peter Bosz, want Julian Nagelsmann moet hem naar verluidt gaan opvolgen.

Volgens RevierSport is het zo goed als zeker dat Bosz na dit seizoen niet meer aan het roer staat bij BVB. Nagelsmann is sinds oktober 2015 coach van Hoffenheim. Onder zijn leiding werd degradatie voorkomen en daarna wist Hoffenheim zelfs Champions League-voetbal te halen.

Afgelopen zomer kreeg Nagelsmann een nieuw contract dat tot de zomer van 2021 loopt. "Dat de naam van een buitengewone trainer als Julian bij internationale topclubs valt, is voor ons niet nieuw. Daar kunnen wij best mee leven. Maar Julian heeft hier een meerjarig contract, dus we volgen de geruchten in een vertrouwde rust", reageert woordvoerder Hansi Flick.

De 30-jarige Nagelsmann lijkt dus moeilijk haalbaar en Dortmund zou daarom overwegen om Armin Veh dit seizoen te laten afmaken. De 56-jarige trainer heeft momenteel geen club. Andere Duitse media schreven al dat Bosz komend weekend met zijn team van Bayer Leverkusen (uit) moet winnen om ontslag te voorkomen.