Cillessen baalt: "Twee punten ontnomen"

Redactie

Barcelona pakte zondag een punt in de topper tegen Valencia, maar de Catalanen menen recht te hebben op meer. Ook Jasper Cillessen baalt stevig.

Barça leek in Mestalla op voorsprong te komen dankzij Lionel Messi, die de bal via de Valencia-keeper over de doellijn kreeg. Tot verbazing van de hele voetbalwereld werd het doelpunt echter niet toegekend, want opvallend genoeg is iets relatief simpels als doellijntechnologie nog altijd geen gemeengoed in de voetballerij - hoewel dat er in Spanje wel eindelijk aan zit te komen. "Je vraagt je toch af waarom zo'n grote competitie als de Primera Division geen doellijntechnologie heeft. De belangen zijn zo groot", zegt reservekeeper Cillessen in De Telegraaf.

De voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie liet onlangs weten dat doellijntechnologie komend seizoen wordt ingevoerd in La Liga. Dit seizoen wordt het systeem al hier en daar getest, maar in Valencia was dat zondag dus nog niet het geval. "Het is helaas zo dat ons twee punten zijn ontnomen", meent Cillessen.

"Je kunt het nooit helemaal met zekerheid zeggen. Kijk maar naar Borussia Dortmund, want voor Peter Bosz was 4-0 niet genoeg. Maar als wij op voorsprong komen, is dat met onze verdediging normaal gesproken goed voor een zege." Valencia nam na het incident een voorsprong en Jordi Alba zorgde in de slotfase voor de 1-1 eindstand.