FOK! Wat een weer: na regen komen de buien weer

Stephan (Stephan5)

Houden de kraaien vóór allerheiligen al school, zorg dan voor hout en kool.

Gegroet!

Dat was me het dagje wel weer he? De hemelsluizen stonden weer wagenwijd open. Een actieve storing trok vandaag van west naar oost over het land. De zon was volstrekt kansloos tegen dit systeem. Niemand heeft dan ook die gouden bol gezien deze dag. De regenmeters hadden daarentegen volop werk. Over het hele land gezien viel er gemiddeld 15 tot 20 millimeter. Maar er waren ook plekken die tot 25 mm kwamen. In ieder geval, nat was het. . Bij mij thuis werd het rond een uur of 12 droog, maar de enorme plassen spraken boekdelen.

De komende uren trekken er nog steeds verschillende buien over ons land. Dit met name in de noordelijke helft. Hagel en onweer zijn daarbij zeker niet uitgesloten. In het zuiden wordt het wel wat droger. De minima liggen tussen de 4 en 7 graden, dus van vorst is geen sprake.

Morgen krijgen we weer het weerbeeld dat we het afgelopen weekend ook zagen. De zon breekt er gelukkig weer af en toe door, maar de inmiddels bekende novemberse buien maken ook hun opwachting weer. En opnieuw vallen ze vooral ten noorden van de grote rivieren. Het zuiden krijgt wat meer last van de schaduw van Engeland, zodat daar de buien maar beperkt blijven. Helemaal droog kan ik het ook daar niet beloven.  Bij dit afwisselende weer wordt het ongeveer 6 a 7 graden, maar in buien koelt het iets verder af. De wind is matig tot (vrij) krachtig uit een westelijke richting.

Fijne avond!

Nederland
 

Mos en paddenstoel  (Foto: Disbatch)

Er zijn in het bos altijd wel prachtige plekjes te vinden. Dissiedisbatch vond ze. (Foto: dissiedisbatch)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!