Zuid-Afrikaanse gekroond tot Miss Universe

Redactie

Miss Zuid-Afrika Demi-Leigh Nel-Peters mag zichzelf Miss Universe 2017 noemen. De beauty werd in Las Vegas gekroond als 66e winnares van deze competitie. Ze volgt hiermee Iris Mittenaere uit Frankrijk op, die vorig jaar tot mooiste van het universum werd gekroond.

Demi-Leigh's combinatie van 'beauty & brains', aangevuld met haar persoonlijkheid, waren doorslaggevend in de zenuwslopende competitie, die al dagen gaande was in de beroemde Amerikaanse gokstad. Naast het geven van interviews, moesten de Missen ook een aantal rondes lopen in badpak en galajurk voorafgaand aan de grote live-show. De jury koos uiteindelijk 12 finalisten en via een wereldwijde stemming kregen nog vier andere dames een wildcard voor de finale.

De kersverse Miss Universe is de tweede Zuid-Afrikaanse die wint, na Margaret Gardiner in 1978. Miss Colombia Laura González werd tweede en Miss Jamaica Davina Bennett behaalde de derde plaats.

Miss Nederland
Het lukte Miss Nederland Nicky Opheij niet om tot de laatste zestien door te dringen. Voor de live-show kon er wereldwijd gestemd worden. De jury koos twaalf dames en via de stemming werden nog vier wildcards vergeven. Nicky viel in beide gevallen buiten de boot.

Toch kijkt de 22-jarige Miss Nederland met veel plezier terug op haar avontuur: "Alles wat ik de afgelopen drie weken heb meegemaakt is niet te beschrijven zo mooi. Ik heb zoveel ervaring opgedaan en verschillende mensen ontmoet. Dit alles sterkt mij nog meer in dat wat ik na streef: altijd en overal de beste versie van jezelf laten zien."

Directeur Miss Nederland Organisatie Kim Kötter was aanwezig bij de verkiezing in Las Vegas: "De druk was hoog en Nicky had maar een paar weken om zich hierop voor te bereiden. Het blijft altijd een kwestie van smaak of je in de top 16 komt of niet, dat bepalen de zes juryleden en het publiek. We zijn in iedere geval enorm trots op haar."

Bang voor een lege agenda hoeft Nicky in elk geval niet te zijn. In december maakt de oud-winnares van Holland's Next Top Model samen met veertien collega 'Missen' uit verschillende landen een bezoek aan de Filipijnen en staat er in januari een reis naar Nepal gepland voor Dance4Life, een organisatie waarbij ook topmodel Doutzen Kroes en DJ Hardwell aangesloten zijn.

Zuid-Afrikaanse gekroond tot Miss Universe
Zuid-Afrikaanse gekroond tot Miss Universe (Foto: BuzzE)

Geen Miss Universe finale voor Miss Nederland
Geen Miss Universe finale voor Miss Nederland (Foto: BuzzE)