Snowboardster Maas opnieuw zesde op big air

heywoodu

Snowboardster Cheryl Maas heeft ook de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen op het onderdeel big air als zesde afgesloten. Net als in Milaan schopte Maas het in Beijing tot de finale van zes dames, maar daarin kon ze niet imponeren en eindigde ze als laatste.

De schier onverslaanbare Oostenrijkse wereldkampioene Anna Gasser won weer eens, dit keer liet ze de jonge Japanse Miyabi Onitsuka achter zich. Enni Rukajarvi uit Finland ging naar huis met de derde plek op zak.

De Canadees Mark McMorris, in februari een van de grote favorieten voor olympisch goud, zegevierde bij de mannen. Hij was net te sterk voor de 18-jarige Nieuw-Zeelander Tiarn Collins, die zijn eerste World Cup-podium pakte. Torgeir Bergrem uit Noorwegen pakte de derde plek.

Hiroaki Kunitake verdient overigens een speciale vermelding. De Japanner is pas vijftien jaar en debuteert dit seizoen in de World Cup. De tiener verliet Beijing met een zeer knappe vierde plek.

De 17-jarige Nederlander Niek van der Velden eindigde knap als twaalfde - zijn beste resultaat ooit - en greep maar net naast een finaleplek.