Napoli weer aan kop in Serie A, goal De Vrij niet genoeg voor Lazio

Redactie

Napoli heeft zondagmiddag de koppositie in de Serie A weer heroverd op Internazionale. De ploeg van Maurizio Sarri won op bezoek bij Udinese. Internazionale was zaterdagavond met 1-3 te sterk voor Cagliari en had daardoor de koppositie overgenomen van de ploeg uit Napels.

Napoli was de sterkere ploeg in het Stadio Friuli en na 33 minuten kwam de ploeg ook op voorsprong. Allan werd in het strafschopgebied neergehaald door Gabriele Angella en Jorginho mocht aanleggen voor een strafschop. De middenvelder stuitte in eerste instantie op Simone Scuffet, maar de doelman slaagde er niet in om de bal goed weg te werken waardoor Jorginho de rebound alsnog benutte.

Voor rust kregen Dries Mertens en Marek Hamsik nog mogelijkheden op de 0-2, maar slaagden niet in hun acties. José Reina hield de gehele wedstrijden zijn doel schoon waardoor Napoli met de minimale zege aan de haal ging. Na veertien wedstrijden is de ploeg nog altijd ongeslagen en verzamelde het in totaal 38 punten.

Lazio - Fiorentina
Lazio won tot vorig weekend zes wedstrijden op rij in de Serie A. Aan die mooie reeks kwam een einde tegen standsgenoot AS Roma nadat er met 2-1 verloren werd. Midweeks speelde de ploeg van Simone Inzaghi in de Europa League met 1-1 gelijk tegen Vitesse.

In de openingsfase van de wedstrijd bleven de kansen aanvankelijk uit voor beide ploegen. Toch kwam de thuisploeg na 25 minuten spelen op voorsprong. Uit een vrije trap van Luis Alberto kopte Stefan de Vrij raak: 1-0. Het was het derde competitiedoelpunt van dit seizoen voor de centrale verdediger.

Het doelpunt van de 33-voudig international leek lang genoeg voor de zege van Lazio, maar in de blessuretijd van de tweede helft volgde toch de gelijkmaker. Fiorentina kreeg een strafschop en Khouma Babacar verzilverde het buitenkansje: 1-1.

Uitslagen Serie A
AC Milan - Torino 0-0
Genoa - AS Roma 1-1
Udinese - Napoli 0-1
Lazio - Fiorentina 1-1
Juventus - Crotone (20.45 uur)