Memphis leidt Lyon met twee goals naar zege op Nice

Redactie

Olympique Lyon kende zondag een makkelijke middag op bezoek bij OGC Nice. De nummer drie van Frankrijk was met 0-5 te sterk voor de nummer achttien, mede dankzij de dit seizoen sterk acterende Memphis Depay.

Bij Nice was er geen plek in de selectie voor Wesley Sneijder, maar aan de andere kant waren er basisplaatsen voor Kenny Tete en Memphis. Al na vijf minten opende Memphis de score. De linkbuiten kreeg de bal bij de tweede paal en werkte al vallend binnen.

Na twintig minuten verdubbelde Lyon de voorsprong. Tete kreeg veel ruimte, gaf een lage voorzet en zag hoe Maxwell Cornet de 0-2 binnen kon werken. Lyon denderde door en nog binnen het half uur was de wedstrijd gespeeld. Houssem Aouar stak Mariano Díaz goed weg en de spits schoot hard raak.

Zeven minuten voor rust maakte Lyon het leed nog groter voor Nice. Na een mislukte actie van Díaz kwam de bal voor de voeten van Memphis en vanaf de linkerflank schoot hij de bal in de verre hoek raak: 0-4. Het was alweer het achtste doelpunt van dit seizoen in de Ligue 1 voor de Nederlander.

Na de thee controleerde Lyon de wedstrijd en het kwam na zeventig minuten spelen met een man meer te staan: Marlon werd bij de thuisploeg met twee keer geel weggestuurd. Tien minuten voor tijd profiteerden de gasten van de man-meer-situatie: invaller Myziane Maolida benutte zijn snelheid en schoot raak.

Uitslagen Ligue 1
Rennes - Nantes 2-1
Caen - Girondins de Bordeaux 1-0
Dijon - Toulouse 3-1
Metz - Amiens 0-2
Montpellier - Lille 3-0
Troyes - Angers 3-0
Nice - Olympique Lyon 0-5
Olympique Marseille - Guingamp 1-0
AS Monaco - Paris Saint-Germain (21.00 uur)