Duitse 1-2 op noordse combinatie na sterk staaltje langlaufen

heywoodu

De derde en laatste wedstrijd van het World Cup-weekeinde in de noordse combinatie in Finland heeft de eerste zege opgeleverd voor het vorig seizoen zo dominante Duitse team. 

De Fransman Maxime Laheurte won het schansspringen en vertrok tien seconden voor de Noor Espen Andersen - vrijdag nog de winnaar - aan de tien kilometer langlaufen. Mario Seidl (Oostenrijk) en de Japanner Akito Watabe, zaterdag de winnaar, startten na twintig seconden. De Duitser Johannes Rydzek en de Noor Jørgen Gråbak, twee van de sterkste langlaufers van het veld, vertrokken een dikke minuut na Laheurte.

Seidl, Andersen en Watabe voegden zich al snel bij Laheurte, daarachter kwam een groep met Rydzek en Gråbak alsmaar dichterbij, terwijl ook de op 1:27 vertrokken Eric Frenzel aan kwam sluiten. Na zo'n 7,5 kilometer zat een groep van elf man bij elkaar, waarna Rydzek en Frenzel ten strijde trokken. Alleen de jonge Fin Eero Hirvonen kon het Duitse duo volgen, maar daar bleef het ook bij: hij eindigde als derde, Rydzek klopte rivaal Frenzel in de sprint.