Boccolacci pakt eerste GP3-zege, Schothorst valt uit door teamgenoot

heywoodu

Coureur Dorian Boccolacci heeft zijn eerste zege in de GP3 binnen. De 19-jarige Fransman, dit jaar regelmatig betrokken bij de nodige overmoedige inhaalacties, vertrok als tweede, achter de Amerikaan Ryan Tveter.

Tveter hield aanvankelijk de leiding, maar na drie ronden kwam teamgenoot Boccolacci langszij, die daarna onbedreigd naar de winst reed. Daniel Ticktum, vorige week nog op spectaculaire wijze winnaar van de Grand Prix van Macau in de Formule 3, kwam als tweede over de streep. De jonge Britse Red Bull-coureur kreeg echter een tijdstraf, omdat hij Steijn Schothorst op onreglementaire wijze van plek drie verdrong. Ticktum eindigde zo als derde, achter Tveter.

Schothorst startte als derde en reed daar lange tijd rond, waardoor zijn eerste podiumplek ooit alsmaar meer in zicht kwam. Nadat Ticktum hem voorbij was ging het echter fout: teamgenoot Niko Kari ramde de Nederlander van de baan, waarmee het voor Schothorst voorbij was. Kari bleef wel rijden en finishte als zesde, achter kampioen George Russell en Anthoine Hubert.

Kari was zaterdag in de eerste race van het weekeinde nog de beste, waarmee hij zijn eerste GP3-zege ooit boekte. Schothorst beëindigde die race knap als zesde, zijn eerste puntenfinish in de klasse.