Rodelaar Fischnaller profiteert en stunt, Duitse 'Dreifachsieg' in dubbels

heywoodu

De World Cup rodelen in Winterberg heeft bij de mannen een zeer verrassende winnaar opgeleverd. De Italiaan Kevin Fischnaller profiteerde optimaal van de lastige omstandigheden: het sneeuwde licht, waardoor de latere starters in zowel de eerste als tweede run het erg moeilijk hadden.

Kevin is de jongere broer van de meer succesvolle Dominik Fischnaller en haalde zelf nog nooit een hogere klassering dan één achtste plek. In de eerste run in Winterberg was hij echter de snelste en na de tweede afdaling hield hij 0,067 seconden over op Felix Loch, waarmee zijn eerste World Cup-zege een feit was.

De Duitser Loch stond na één run, waarin hij laat startte, nog tiende, maar verbeterde zich sterk in de tweede manche. De Rus Stepan Fedorov kende in beide runs geen uitschieter, maar was stabiel genoeg voor de derde plek op 0,117 tellen van Fischnaller. David Gleirscher stond derde na de eerste run, maar de Oostenrijker viel met plek vier net buiten het podium, voor de Rus Semen Pavlichenko.

Een opvallend moment was er voor de jonge Italiaan Theo Gruber. Hij vertrok in run één al vroeg en zette de tweede tijd neer, waarmee hij al een voorschot nam op veruit zijn beste resultaat ooit. In de tweede run stond er echter plotseling nog een baanwerker in de baan, terwijl hij met volle vaart langs kwam suizen. De baanwerker sprong net op tijd aan de kant, maar de geschrokken Gruber viel terug tot de negende plek - nog wel zijn beste resultaat ooit.

Bij de dubbels werd het in Winterberg een klassieke Duitse Dreifachsieg. Wereldkampioenen Toni Eggert en Sascha Benecken waren in beide runs ongenaakbaar en wonnen met 0,237 seconden voorspong op Tobias Wendl en Tobias Arlt, de olympisch kampioenen. De twee Duitse topduo's werden op het podium vergezeld door de jonge Robin Geueke en David Gamm, die 0,429 seconden toe moesten geven.