Bobsleester Humphries domineert in wedstrijd vol crashes

heywoodu

Bobsleester Kaillie Humphries heeft voor eigen publiek de World Cup-wedstrijd in Whistler gewonnen. Op de olympische baan stond er geen maat op de Canadese, die zoals gewoonlijk naar beneden ging met remster Melissa Lotholz achter zich.

Humphries was in run één al de snelste, voor de Amerikaanse Jamie Greubel Poser en remster Aja Evans. Dat duo hield in run twee de tweede plek vast, maar wel op bijna een halve seconde van Humphries, een wereld van verschil in het bobsleeën. Met Kehri Jones achter zich was de Amerikaanse Elana Meyers Taylor veruit de snelste starter, maar haar runs waren niet best en op 0,83 seconden achterstand moest ze genoegen nemen met de derde plek.

Mariama Jamanka (met Sarah Noll) werd vierde namens Duitsland, de vijfde plek was voor de Britse Mica McNeill en remster Mica Moore, een plek die ze moesten delen met Nadezhda Sergeeva en remster Yulia Shokhshueva uit Rusland. Voor McNeill en Moore was het hun beste World Cup-resultaat ooit en dat was knap: amper een maand voor het seizoen begon werd de geldkraan in Groot-Brittannië volledig dichtgedraaid, omdat de bond teveel had besteed aan andere zaken. Via crowdfunding kregen de dames toch genoeg geld bij elkaar om het seizoen te kunnen starten.

De wedstrijd werd overigens gekenmerkt door crashes op de als bijzonder moeilijk bekend staande baan. De Belgische An Vannieuwenhuyse en de Zuid-Koreaanse Kim Yoo-ran gingen in de eerste run op de kant, Stephanie Schneider en de tweede Belgische Elfje Willemsen, die na run één op plek zes en acht stonden, deden dat in de tweede afdaling.