Langlaufer Klæbo haalt opnieuw uit, 112e World Cup-zege Bjørgen

heywoodu

Langlaufer Johannes Høsflot Klæbo is vooralsnog niet te stoppen. De 21-jarige Noor, die vorig seizoen de wereldtop bestormde, was tijdens de World Cup-opening in het Finse Ruka vrijdag al de beste op de sprint en zaterdag voegde hij daar een overtuigende zege aan toe.

Voor de mannen stond de vijftien kilometer klassieke stijl op het programma. In de eerste twee ronden van vijf kilometer zette Klæbo tijden neer waar de Rus Alexander Bolshunov zich later mee kon meten, maar in de slotronde was de jonge Noor ongenaakbaar. Aan de finish was hij uiteindelijk 15,3 seconden sneller dan landgenoot Didrik Tønseth, terwijl de Finse specialist en wereldkampioen Iivo Niskanen op 17,7 seconden plek drie pakte, waarmee hij Bolshunov net van het podium verdrong.

Beelden van de mannen (Bron: YouTube)

De vrouwen kregen tien kilometer voor de kiezen en dat werd een fraaie strijd tussen de grand dame van het langlaufen, de Noorse Marit Bjørgen, en de Zweedse Charlotte Kalla. Bij het meetpunt na acht kilometer lag Kalla slechts één seconde achter, maar Bjørgen trok de gashendel in de slotronde volledig open. Aan de finish had ze maar liefst 17 seconden voorsprong op Kalla, die zelf maar 0,8 seconden over wist te houden op de Noorse Ingvild Flugstad Østberg. Voor Bjørgen, die na dit seizoen mogelijk afscheid neemt, was het al haar 112e World Cup-zege.

Beelden van de vrouwen (Bron: YouTube)