Padt: "Ja, er is wel een kaartclubje"

Redactie

Sergio Padt reageert op een uitspraak van oud-teamgenoot Bryan Linssen, die stelde dat er bij FC Groningen sprake is van groepjesvorming.

Groningen won vorig weekend van Vitesse, waar Linssen sinds afgelopen zomer speelt. Door die zege heeft de Trots van het Noorden weer wat lucht gekregen in de Eredivisie. Het elftal van coach Ernest Faber staat dertiende met twaalf punten uit twaalf speelronden

. Aanvoerder Padt was de laatste weken veel betrokken bij praatsessies. "Waar je om moet denken is dat iedereen zijn eigen gebruiksaanwijzing heeft. Bij de een kan je beter even niets zeggen, de ander neem je even apart en sommigen raak je juist door ze midden in de groep de huid vol te schelden", zegt hij in het Dagblad van het Noorden.

Padt begrijpt de uitspraak van zijn voormalige ploegmaat Linssen niet echt. "Ja, je hebt een kaartclubje. Daar zit ik niet bij omdat ik het spelletje niet snap. Ach, alles valt en staat met resultaat. Deze week heb ik veel meer lachende gezichten op de training gezien dan in de weken ervoor. Die 4-2 tegen Vitesse geeft nieuwe energie."