Canadese bobsleeërs boeken dubbelzege op olympische baan Whistler

heywoodu

Bobsleeër Chris Spring heeft de World Cup-wedstrijd in de tweemansbob in Whistler gewonnen. Op de olympische baan van 2010 was de Canadese thuisfavoriet net te sterk voor landgenoot Justin Kripps, waarmee het Canadese feestje compleet was.

Spring zette in de eerste run al de snelste tijd neer, met remmer Neville Wright achter zich. De Let Oskars Melbardis, met de reus Daumants Dreiskens in zijn slee, gaf 0,16 seconden toe, terwijl Kripps (met Alexander Kopacz) en de Zwitser Rico Peter (met Simon Friedli) op 0,18 seconden de derde plek deelden.

Peter deed het in de tweede manche niet al te goed, maar Kripps zette een scherpe tijd neer. Melbardis beet zich stuk op zijn tijd en eindigde op 0,07 seconden van de Canadees als derde. Spring leek de winst weg te geven aan zijn landgenoot, maar vond precies op het goede moment de snelheid om in de laatste bocht nog 0,02 seconden te pakken, goed genoeg voor de winst.

Voor Spring was het pas zijn tweede zege ooit op het hoogste niveau: in januari 2016 boekte hij zijn eerste en tot dit weekeinde enige zege, eveneens in de tweemansbob in Whistler. Kripps neemt met zijn tweede plek de leiding in de World Cup over, voor Spring en de Duitser Nico Walther.

Ivo de Bruin en Bror van der Zijde eindigden als twintigste.