Hoogerland vertrekt naar Oostenrijk

H.Vviv

Johnny Hoogerland verhuist per 2018 naar Kärnten, Oostenrijk. Zo laat zijn ploeg Roompot-Nederlandse Loterij weten in een persbericht. De Nederlands kampioen op de weg gaat samen met met zijn vrouw een pension beginnen. Dit betekent ook dat hij stopt met zijn werkzaamheden als ambassadeur voor de Nederlandse ploeg.

Hoogerland heeft al langer in gedacht om Nederland te verlaten. "Nadat ik in 2016 besloot om mijn professionele wielercarrière te beëindigen, hebben wij als gezin veel nagedacht over waar onze toekomst zou liggen," zegt Hoogerland op de website van de ploeg.

"Gerda (vrouw van Hoogerland) komt uit een schaatsgezin en ging in de winter vaak met haar familie naar de Weissensee om te schaatsen. Na onze huwelijksreis in dezelfde omgeving, afgelopen zomer, wisten wij het 100% zeker; hier willen wij wonen. En omdat de regio rond Velden am Wörthersee op het drielandenpunt van Oostenrijk met Italië en Slovenië zich prima leent voor prachtige, uitdagende fietstochten en fijne vakanties willen wij daar graag aan de slag."

In de zomer van 2014 was Hoogerland de eerste renner die zich aan het toen net gestarte Team Roompot verbond.