Rahm de beste op DP World Tour Championship, Fleetwood wint Race to Dubai

H.Vviv

Jon Rahm heeft zondag de eindzege gepakt bij het op het DP World Tour Championship golftoernooi. De 23-jarige Bask, die eerder dit seizoen ook al de Irish Open en de Farmers Insurance Open op zijn naam schreef, telde in de eindstand één slag voorsprong op de Ier Shane Lowry en de Thai Kiradech Aphibarnrat.

Justin Rose leek lang op weg naar de eindzege in Dubai, maar vanaf hole twaalf ging het mis voor de Engelsman. De olympisch kampioen  maakt een bogey op hole 12, 14 en 16 waardoor hij zijn leidingspositie kwijt raakte en slechts gedeeld vierde zou worden. Daarmee verspeelde hij ook de eerste plaats in het eindklassement van de Race to Dubai aan zijn landgenoot Tommy Fleetwood. 

De 26-jarige Engelsman die dit jaar het Abu Dhabi Championship en de Open de France won en ook nog acht keer in de top-10 eindigde, golfde een slordige 5.420.530 euro bij elkaar, wat goed was voor een extra bonus van 1.092.418 euro. De tweede plaats was voor zijn landgenoot Justin Rose. Jon Rahm zou derde worden in het eindklassement van de Europese Tour.

Joost Luiten zou afsluiten met een ronde van 70 met vijf birdies en drie bogeys. Dat zou uiteindelijk een 44ste opleveren voor de Nederlandse golfer. In het eindklassement van de Race to Dubai eindigde hij als 36ste.