Bale kostte Real Madrid 1.060.377 euro per duel

Redactie

Gareth Bale raakte deze week opnieuw geblesseerd en zal vier weken langs de kant staan. Hierdoor kan hij opnieuw niet in actie komen voor Real Madrid.

De aanvaller valt van de ene in de andere blessure. In september raakte hij geblesseerd aan zijn kuit en sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer voor Real Madrid. Deze week raakte hij opnieuw geblesseerd. Dit keer aan zijn bovenbeen. Real Madrid betaalde in 2013 honderd miljoen euro voor de diensten van Bale, maar door verschillende blessures heeft hij veel wedstrijden moeten laten schieten. Het Spaanse Marca schrijft dat de club in totaal 168,6 miljoen euro heeft betaalt voor Bale. Dit bedrag bestaat uit de transfersom en zijn salaris. De sportkrant rekende uit dat Real Madrid omgerekend 1.060.377 euro per duel heeft betaald voor Bale.

Marca schrijft dat Real 13,59 euro betaalde voor iedere minuut die Bale tot nu toe op het veld stond. "Het lijdt geen twijfel dat Bale zijn kracht en snelheid heeft laten zien, maar hij heeft het geduld van de supporters nu wel erg op de proef gesteld. Hij is er niet in geslaagd om op basis van zijn prestaties een vitaal onderdeel te worden van de ploeg", schrijft de krant.