Van Gerwen en Van Barneveld winnen op Grand Slam, Noppert onderuit

heywoodu

Op de Grand Slam of Darts kwamen zaterdagavond drie Nederlanders in actie. BDO-speler Danny Noppert verloor, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld versloegen hun van de BDO afkomstige opponenten.

Van Gerwen stond in groep A tegenover de Schot Ross Montgomery en echt spannend werd dat geen moment: 5-1. Dat gold ook voor de andere wedstrijd in de groep, want een wederom ijzersterk spelende Rob Cross was met 5-1 een maat te groot voor Joe Murnan.

Van Barneveld opende groep B tegenover Jamie Hughes, halve finalist op de vorige twee edities van Lakeside, het WK bij de BDO. Barney speelde prima en won met 5-1, terwijl Gerwyn Price een goede pot liet zien en de eveneens prima spelende Ier Steve Lennon met 5-3 versloeg.

Noppert kreeg in groep C de in topvorm verkerende Daryl Gurney tegenover zich en dat was net wat te lastig. De Noord-Ier liet de Fries geen moment in zijn spel komen en won met 5-1. In het duel der Websters was voormalig Lakeside-winnaar Mark Webster te sterk voor Darren Webster: 5-3.

Groep D leverde tot slot een niet al te ingewikkelde zege op voor Phil Taylor, die won van Peter Machin (5-1). De Australiër plaatste zich voor de Grand Slam door eerder dit jaar als qualifier verrassend de BDO World Darts Trophy te winnen. De ernstig afgevallen Robbie Kong Green versloeg James Wade met 5-1.